Select Page

Med vikendom, 13.  in 14. 1. 2018,  je na OŠ Domžale potekal debatni tabor, ki ga je organizirala mentorica debatnega kluba ga. Mira Marinšek s sodelavci Zavoda za in proti in s pomočjo učencev izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane pod vodstvom učiteljice Daše Sojer.

V petek smo pričeli s predavanjem o javnem nastopanju, z g. Miho Andričem. Kasneje smo se razdelili v dve skupini. Skupina začetnikov je spoznavala osnove debate, skupaj s predstavniki ZIP-a in sicer Matijo Pušnikom, Rejo Debevc in našim bivšim učencem Filipom Gavranovičem,  izkušenejši debaterji pa so svoje znanje nadgrajevali z Miho Andričem.

Nato smo imeli večerjo, ki so nam jo pripravili učenci  izbirnega predmeta SPH. Po večerji smo se debaterji pripravljali na debatni turnir, se razgibali z igranjem badmintona, nogometa, odbojke, košarke … Prespali smo bolj ali manj udobno (odvisno od blazin, spalnih vreč in ostale opreme, ki smo jo prinesli s seboj) v učilnicah.

Soboto smo pričeli z razkošnim zajtrkom, ki so nam ga  ponovno pripravili učenci SPH.

 

Dopoldne je minilo v delovnem ritmu –  imeli smo delavnice in predavanja, s katerimi smo se pripravljali na debatni turnir s trditvijo LJUDEM, KI VEČKRAT UPORABLJAJO SOVRAŽNI GOVOR ZA PISANJE SPOROČIL NA DRUŽABNIH OMREŽJIH, BI MORALI ZAPRETI DOSTOP DO UPORABNIŠKIH RAČUNOV. Skupaj smo razmišljali, iskali ideje in se ob tem zabavali ter se seveda naučili veliko novega.

Debatni tabor nam je vsem zelo koristil, saj smo se naučili veliko novega, se zabavali in nadgradili svoje znanje. In še … prav lepo smo se imeli.

Ajda Vodnjov, 8. r. OŠ Domžale

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost