Select Page

V petek, 4. 12. 2015, bo na OŠ Domžale potekala delavnica Zaščita zasebnosti na spletu za učence 9. razreda. Delavnico bo izvedel Safe.si.

safe_si

Na tej 90 minutni delavnici predstavijo najpomembnejše nasvete glede varovanja zasebnosti, ki bi jih mladi morali upoštevati, ko so na spletu, kot so npr. uporaba varnih gesel, vzdevkov, nastavitev zasebnosti, seksting, upravljanje s svojim spletnim ugledom itd.

Hkrati učence opozarjajo tudi na vidik spoštovanja zasebnostih drugih pri njihovih aktivnostih na spletu in mobilnem telefonu. O omenjenih temah učencem na delavnici predvajajo tudi videoposnetke, saj je učencem po izkušnjah izvajalca takšno učenje všeč in je tudi dobra iztočnica za debato v razredu.

Del delavnice je namenjen tudi praktičnim dejavnostim, kot so aktivnost “Premisli, preden objaviš na spletu” (učenci premišljujejo in debatirajo, s kom na spletu je primerno deliti konkretne podatke in informacije – z vsemi na spletu, samo s prijatelji ali z nikomer), pregledovanje nastavitev zasebnosti na Facebooku ter skupinsko ustvarjanje varnih gesel in vzdevkov.

Mira Marinšek

Poglej: razporeditev delavnice po razredih, učilnicah in šolskih urah

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost