Select Page

V petek, 18. 9. 2015, smo v 2. razredu EKO DAN začeli z igro asociacij na besedo VODA. Nato smo si ogledali slike in knjige o vodi, ki so jih učenci prinesli v šolo.

Ob poslušanju pravljice Kapljica Aja so učenci izvedeli, da voda v naravi kroži. Po poslušanju pa smo se lotili praktičnega dela. Učenci so v stekleničke natočili vodo, jih postavljali v različne položaje in ob tem presenečeni ugotovili, da je vodna gladina v steklenički vedno vodoravna. S pomočjo preprostih poskusov z vodo so spoznali še nekaj njenih lastnosti. Najbolj jih je navdušil poskus z vodo, detergentom za pomivanje posode in poprom.

Pogovarjali smo se o pomenu vode za življenje in o njeni vsakodnevni uporabi. Sličice, ki so prikazovale uporabo vode, so učenci nalepili v zvezek in jih pobarvali.

Med različnimi dejavnostmi smo s pitjem vode poskrbeli tudi za naše zdravje. Količino popite vode smo prikazali z link kockami (1 kocka = 1 deciliter vode).

Po poslušanju pravljice Stara pipa smo se pogovarjali o varčevanju z vodo in o ohranjanju čistosti vodnih virov. Naučili smo se Bitenčevo pesmico Studenček, s katero smo zaključili naravoslovni dan.

 

Zapisala in fotografirala: Aleksandra Starin

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost