Select Page

Med zimskimi počitnicami smo se učenci osmega in devetega razreda odpravili na ekskurzijo v Dublin in London.

V sredo, 21. februarja, smo se v zgodnjih jutranjih urah (ob 2.15) zbrali pred OŠ Domžale in se odpeljali na letališče v Bergamo. Okoli dvanajste ure smo pristali na letališču v Dublinu. Prvi dan smo preživeli na irskem podeželju. Najprej smo se preizkusili v igranju tradicionalnega irskega športa hurlinga, kasneje smo sami spekli irski kruh, potlej pa se odpravili na šotišče. Dan smo zaključili z irskimi plesi in tradicionalno večerjo, še posebej nam je bila všeč sladica.

Drugi dan smo si ogledali irsko prestolnico Dublin. Na avtobusu smo se naučili zelo znano irsko pesem Molly Mallone in si kasneje ogledali tudi njen kip. Ogledali smo si tudi Phoenix park, ki je največji ograjeni park Evrope, obiskali smo pivovarno Guinness, si  ogledaliTrinity College in irski narodni muzej National Museum. Nato smo imeli nekaj časa prosto za sprehod po ulicah Dublina in nakup spominkov. Zvečer smo iz Dublina, prestolnice Republike Irske,  poleteli do angleškega mesta Bimingham.

Tretji dan smo se odpeljali do Stratford-upon-Avon kjer smo videli Shakespearovo rojstno hišo in izvedeli veliko o njegovem življenju in delu. Šli smo do reke Avon, kjer smo si ogledali kraljeve labode, ki so zaščiteni.

Popoldan smo se odpeljali do Oxforda, kjer smo si ogledali Trinity College in ostale stavbe univerze. Tudi tukaj smo imeli nekaj časa za samostojno raziskovanje mesta. Po zaključku smo se odpeljali do Londona, kjer smo prenočili.

Četrti dan smo preživeli v Londonu. Zjutraj smo šli v Greenwich kjer smo si ogledali prvi poldnevnik. Nato smo se z ladjico zapeljali po reki Temzi, od koder smo videli vse največje znamenitosti Londona. Sprehodili smo se skozi kraljevi vrt do Buckinghamske palače, nato pa smo se odpravili do Madame Tussauds, kjer smo si ogledali muzej voščenih lutk. Zvečer smo bili prosti na največji nakupovalni ulici Oxford street.

Zadnji dan smo vstali zgodaj zjutraj, se odpravili na letališče in odleteli nazaj v Slovenijo.

S tem se je naše potovanje zaključilo. Zelo nam je bilo všeč in predlagamo, da se naslednje leto za to ekskurzijo odločite tudi vi.

 

Pia, Riena, Žan in Matic (8.b)

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost