Select Page

Eksperimentiranje je zelo pomemben del pouka naravoslovnih predmetov. Zato vsako leto učiteljice naravoslovnih predmetov pripravimo učencem kemijsko in fizikalno obarvan naravoslovni dan, da učenci praktično poglobijo teoretično pridobljeno znanje pri pouku. Letos je eksperimentiranje potekalo v sredo in v četrtek, 18. 11. in  19. 11. 2015.

V kemijskem delu, ki ga je izvajala učiteljica kemije, ga. Švegelj, so se učenci seznanili z osnovami varnega dela v šolskem “laboratoriju”, spoznali so najpogosteje uporabljen kemijski pribor ter znake za kemijsko varnost različnih snovi. Nato so samostojno preizkusili, kako se različne snovi obnašajo v vodi ter eksperimentalno spoznali, koliko energije je vezane v določeni hrani.

V fizikalnem delu, ki ga je izvajala učiteljica naravoslovja ga. Vodopivec Kolar, pa so praktično preizkusili lastnosti vodnih in toplotnih tokov, preverili toplotne izolatorje in prevodnike. Največje veselje je bilo s pretakanjem vode z “natego”, saj nekaterim kar ni steklo.

Eksperimentalni naravoslovni dan je bil zelo intenziven, zabaven in zelo poučen.

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost