Select Page

Slovenija je ena redkih držav po svetu, ki praznuje dan kulture, ki je hkrati državni praznik in dela prost dan. Tudi na OŠ Domžale učitelji in učenci vložijo veliko truda in pozornosti pripravam in izvedbi kulturnega programa ob Prešernovem dnevu. V šolski dvorani zapojejo zborčki in zaigrajo mladi glasbeniki na svoje inštrumente, s svojimi ritmi nas razveseli šolski orkester, naših duš pa se dotakne tudi kakšna pesniška misel, ki so jo za nas skrbno pripravili in nam jo predstavili učenci skupaj z mentorji v kakšni drugi obliki.

Letos pa smo lahko še dodatno ponosni saj so na kulturniškem področju – in to prav v tednu kulture – bile uspešne kar tri učenke OŠ Domžale. Najmlajša med njimi, Zsuzsika Szomi Kralj iz 4. B razreda je dosegla zlato in 1. nagrado na Mednarodnem tekmovanju za harmonikarje »Ivan Rijavec« v Idriji, njena sestra, že precej uveljavljena mlada klarinetistka Kika Szomi Kralj iz 8. A razreda, pa se je na tekmovanju TEMSIG uvrstila med deset najboljših klarinetistov svoje kategorije v Sloveniji, ki se bodo pomerili med seboj na državnem tekmovanju marca meseca. Sestrskim uspehom je dodala še učenka 9. C razreda Ajda Kričaj, ki je s svojim odličnim nastopom na flavti prav tako prepričala žirijo strokovnjakov in se tako med flavtisti uvrstila na državno tekmovanje TEMSIG prihodnji mesec.

Vsa tri dekleta obiskujejo Glasbeno šolo Domžale: Zsuzsika razred prof. Žana Legata, Kikin mentor je prof. Dimitrij Lederer, Ajda pa je učenka prof. Andreje Marčun Kompan. Obe pihalki na klavirju spremlja korepetitor prof. Miha Nagode. Čestitke vsem!

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)