Select Page

V torek, 7. 2. 2017, smo imeli drugošolci kulturni dan. Vse dejavnosti dneva smo namenili kulturni dediščini, ki jo ima vsak narod. Nanjo smo ljudje ponosni, saj pomeni posebno bogastvo, ki ga moramo čuvati.

Kulturni dan smo začeli s predstavitvijo doprsnega kipca, prispevkov, slikovnega in knjižnega gradiva o Francetu Prešernu, ki so ga zbrali učenci in prinesli v šolo. Ob tem so povedali, kar so o našem pesniku že vedeli, spoznali pa so tudi veliko novega.

Na izročkih smo si ogledali fotografije pesnikove rojstne hiše in v njej ohranjenih starih predmetov. Predmete iz Prešernove mladosti smo primerjali s predmeti iz sedanjosti.

V avli šole smo se udeležili proslave ob kulturnem prazniku, kjer so nastopali učenci razredne in predmetne stopnje.

Po vrnitvi v učilnico so učenci v parih reševali učni list »Kdo sem?«. V mreži so iskali skrite besede, povezane s Prešernovim življenjem in delom. Po natančnem iskanju so dobili odgovor, da je skrita oseba na sliki France Prešeren. Prisluhnili so Prešernovi pesmi Povodni mož in si v slikanici ogledali ilustracije Jelke Reichman.

V zaključku kulturnega dneva so učenci z iskanjem rim preizkusili tudi svoje pesniške sposobnosti in ugotovili, da jim gredo kar dobro od rok.

Zapisala in fotografirala: Aleksandra Starin

 

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost