Select Page

6 učencev in 2 učiteljici OŠ Domžale smo v okviru projekta Erasmus + K2 Kalos Kagathos teden dni gostovali v Dobrzejowicah na Poljskem. Tema naše 1.mobilnosti je bila umetnost. Za gostovanje  smo pripravili predstavitev slovenske umetnosti in lepot naše domovine, modno revijo, na kateri smo predstavili  slovenske narodne noše, teze za diskusijo o tem, kakšno šolo si želimo. Našo deželo smo predstavili tudi s kulinaričnega vidika, saj smo na stojnicah ponudili pršut, potico in čokolado Gorenjka. Na zaključni prireditvi pa smo recitirali 7. kitico naše Zdravljice v šestih jezikih.

V tem tednu smo na šoli v Dobrzejowicah, skupaj s partnerji iz Poljske, Grčije in Švedske  sodelovali v različnih likovnih,  jezikovnih ter IKT delavnicah, spoznali znamenitosti bližnjega mesta Torun , kjer smo si ogledali gledališko predstavo, muzej medenjakov in Likovno akademijo, povsod pa so nam pripravili tudi ustvarjalne delavnice.

Nastanjeni smo bili pri družinah naših vrstnikov, s katerimi smo se družili in tako spoznali tudi njihov vsakdan. Uživali smo v domačih dobrotah in gostoljubju, se naučili nekaj besed v poljščini, skupaj smo si ogledali mesto in se udeležili najrazličnejših aktivnosti – od drsanja do kick-boxinga. Sklenili smo nova prijateljstva in doživeli nekaj nepozabnih izkušenj.

 

Liza Peče, Nejc Breznik, Barbara Baš, Karin Kocič, Gaja Pariš in Gaja Kovač

Učiteljici: Nina Valenčič in Jelka Miklavčič

(Skupno 858 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost