Select Page

V sredo, 20.11.2019, so se šestošolci odpravili na naravoslovni dan v Prekmurje. Po poti so spoznavali geografske značilnosti pokrajine na VZ Slovenije.

Podrobno so spoznali posebnosti Goričkega v multimedijskem parku Vulkanija, ki je učence z vsebino in 3D prikazom nastanka vesolja, Zemlje in življenja zelo očarala. Prav tako so bili navdušeni nad različnimi virtualnimi in drugimi efekti parka ter zbirko kamnin in mineralov v muzeju.

V Tropskem vrtu v Dobrovniku so praktično videli, kako izkoriščajo geotermalno energijo za ogrevanje velikih rastlinjakov za pridelavo orhidej. Sprehod po fascinatnem tropskem vrtu je učencem prikazal raznolike tropske rastline kar petih kontinentov. Videli so bananovec, papajo, mango, poper, kakavovca, kavovca, ananas, vanilijo, mesojedke, pa še veliko več ter o rastlinah spoznali zelo veliko zanimivih informacij ob reševanju poučnega učnega lista.

Ker je do Prekmurja dolga pot, je bil ND podaljšan in so zato za učence v lokalnem gostišču na Gradu pripravili med aktivnostmi zelo okusno toplo kosilo.

Vodja ND: mag. Katarina Vodopivec Kolar

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)