Select Page

Šolski ekovrt je dobil popolnoma novo podobo. Po zasnovi ga. Fabjan, so naši hišniki strumno poprijeli za orodje in temeljito spremenili izgled šolskega vrta. Oblike so postale bolj zaobljene, v obliki cveta.

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Okoljska vzgoja, ter učenci naravoslovnega krožka in krožka šolski ekovrt so že zasadili prve sadike kapusnic, solat, blitve in pora. Na novo so zasadili jagode ter jih zastrli s pokošeno travo. Na spiralno gredo so posadili raznovrstna zelišča. V prihodnje bomo vrt olepšali tudi z različnimi trajnicami in drugimi cvetočimi rastlinami. Jeseni bomo vrt dopolnili še s sadnimi grmovnicami. Hišniki nam bodo pripravili tudi vrtne klopce, da se bodo učenci lahko na vrtu ob opazovanju narave na terenu učili naravnih zakonitosti. Veseli bomo tudi hotela za žuželke, ki ga pripravljajo mladi tehniki.

Ob opazovanju narave in obdelovanju vrta po načelih biodinamičnega vrtnarjenja, učenci izkustveno usvojijo dragocene izkušnje, kako oblikovati antropogeni ekosistem. Tako se jim veča zavest o varovanju in spoštovanju narave, kar je sporočilo naše ekošole ob Svetovnem dnevu Zemlje.

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost