Select Page

V oktobru so po šolskem koledarju izvedene prve popoldanske govorilne ure v tem šolskem letu, in sicer v torek, 13. 10. 2020 za matično šolo, v četrtek, 15. 10. 2020 pa za podružnico. Govorilne ure za razredno stopnjo potekajo od 17. – 19. ure, za predmetno pa od 17. – 19. ure. Na podružnični šoli v Ihanu za razredno in predmetno stopnjo od 17. do 19. ure.

V šoli smo zaradi splošno znane situacije, povezane s COVID – 19,  od oktobra 2020 pa do preklica uvedli sledeče načine izvajanja govorilnih ur. Navedeni načini smiselno enako veljajo tudi za dopoldanske govorilne ure, le da je tam časovna omejitev drugačna – potekajo krajši čas.

Načini izvedbe govorilnih ur so naslednji:

  • video sestanek/video konferenca med učiteljem in staršem, znotraj Arnesovega sistema, pri čemer učitelj pošlje staršu povezavo in termin nekaj dni pred predvidenim terminom in sicer znotraj eAsistenta in po elektronski pošti. Časovni okvir in trajanje posameznega video sestanka vnaprej določi učitelj.
  • telefonski razgovor – prav tako vnaprej, znotraj eAsistenta in po elektronski pošti učitelj sporoči staršu, kdaj ga bo poklical s službene telefonske številke ali kdaj bo učitelj dosegljiv za starša na telefonski številki, ki jo bo navedel.

Za oba zgoraj opisana alternativna načina velja, da se izvajata znotraj termina, namenjenega govorilnim uram

Starši in učitelji lahko kadarkoli komunicirate znotraj eAsistenta in/ali elektronskega naslova, kar pomeni, da se določena tematika, ki bi jo bilo treba sicer obravnavati na govorilnih urah, lahko razreši že prej oz. sproti.

V kolikor so predhodne opcije izčrpane, ena ali druga stran pa ocenjuje, da je neobhodno nujno srečanje starša in učitelja,  učitelj v tem primeru prav tako vnaprej na že opisan način določi termin; termin je časovno omejen na maksimalno 10 minut, govorilnih ur se lahko udeleži en zdrav starš, ki mora v prostorih šole nositi zaščitno masko, si razkužiti roke ob vstopu v šolo/razred in upoštevati medsebojno distanco. Zaradi preprečevanja zbiranja večjega števila oseb na hodnikih in mešanja ljudi, je to skrajna opcija, za katero imajo učitelji navodilo, da se jo poslužujejo le izjemoma, zato prosimo tudi starše, da upoštevajoč vsa dejstva, vezana na omejitve, povezane s širjenjem navedene bolezni, to upoštevate.

Zavedamo se, da nam časi, ki jih preživljamo, prinašajo številne novitete in izzive. A ker se večina poslovanja tudi širše seli na splet, elektronske komunikacije in telefonske pogovore, temu  z namenom povečevanja zagotavljanja zdravstvene varnosti vsem udeležencem sledimo tudi sami.

V primeru, da imate vezano na navedeno dodatna vprašanja, jih lahko pošljete na: os-domzale@guest.arnes.si.

(Skupno 344 obiskov, današnjih obiskov 1)