Select Page

Na Dan Zemlje je OŠ Domžale slovesno prejela naziv Planetu Zemlja prijazna šola.

22. april je Svetovni dan Zemlje, ko se vsi vsaj malo zamislimo nad človekovimi vplivi za naš planet. Na ta dan smo se nadarjeni okoljevarsteniki ter mentorica z vlakom (trajnostno) odpeljali v Ljubljano, kjer je OŠ Domžale prvič prejela priznanje, da je PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA. Ta naziv je šola pridobila zaradi trajnostnega ravnanja z odpadki, urejanja šolskega ekovrta in celostnega okoljevarstvenega osveščanja.
V šolskem letu 2013/14 smo izvajali dve aktivnosti znotraj projekta: EKOBERI v okviru naravoslovnega krožka pod mentorstvom ga. Mojce Kanduscher ter ZELENO PERO – tekmovanje v pripravi okoljevarstenega novinarskega prispevka pod mentorstvom mag. Katarine Vodopivec Kolar. Pri jezikovnem pregledu prispevkov učencev sta sodelovali tudi ga. Jana Pertot Tomažič in ga. Jasna Zorenč. Nadarjeni učenci na okoljevarstvenem področju so vse leto pilili veščine v pisanju okoljevarstvenih novinarskih člankov, za kar so na slovesnosti prejeli kar 10 srebrnih  priznanj.

Glavni pokrovitelj prireditve je bil predsednik države g. Borut Pahor. Srečanje z njim ter prejetje njegovega avtograma je učencem pustilo velik pečat. Naj bo to spodbuda za naše nadaljnje okoljevarstveno udejstvovanje.

Mentorica projekta: mag. Katarina Vodopivec Kolar

Preberite več: Izobraževalnim zavodom podelili priznanja s področja okoljevarstva

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost