Select Page

Naravoslovni dan za devetošolce je potekal v torek, 22. 12. in sredo 23. 12. 2020, tokrat na daljavo. Razmere nam niso dopuščale, da bi obiskali Primorsko in se spustili v jamo Dimnice, so pa učenci prek odlične predstavitve, ki sta jo pripravila g. Franc Malečkar in ga. Violeta Lovko iz CŠOD spoznavali kraški svet in življenje v jamah.

Podali smo se na virtualen sprehod po raznolikih kraških pokrajinah, ki obsegajo 15 % kopne površine našega planeta in z vodo oskrbujejo kar tretjino svetovnega prebivalstva. Spoznavali smo jamske živali, kraške pojave, se naučili nekaj besed v povezavi s krasom v tujih jezikih (kraška dolina = doline) in si ogledali videoposnetke te čudovite kraške jame Dimnice. Gospod Malečkar je predstavil tudi svoje pestre jamske izkušnje, ki jih kot jamar nabira v različnih predelih sveta.

Učenci so nato samostojno poglabljali omenjene vsebine in izpolnili učni list, ki je bil točkovan. Seštevek rezultatov zbranih po razredih je sledeč:

1.     mesto: 9.b

2.    mesto: 9.a

3.    mesto: 9.c

4.    mesto: 9.i

Učenci so ta dan pridobili obilo novega znanja o nenavadnem in tako krhkem ekosistemu, delo na daljavo pa nas je prikrajšalo le za čudovito doživetje, ki bi ga bili deležni ob spustu v pravo jamo Dimnice.

Priloga: Poročilo

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost