Select Page

Tudi letos vas vabimo k podpori in sodelovanju v Karitasovi akciji Pokloni zvezek. Z akcijo želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in otroke spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki. V letu 2016 je sodelovalo 266 osnovnih šol in 106 vrtcev. Pomoč v obliki šolskih potrebščin je po vsej Sloveniji  prejelo 11.961 osnovnošolcev, kar je skoraj za 400 razredov otrok. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin.

Učence in starše prosimo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Zbiramo zvezke za več kot 10 000 otrok, ki jim Karitas pomaga s šolskimi potrebščinami.

Akcija je namenjena vsem trem triadam. Otroci lahko v šoli ali doma na razglednice, ki jih bodo dobili v šoli zapišejo misel, pozdrav… in/ali na zadnjo stran narišejo turi risbo za skritega prijatelja, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek in ga oddajo svojemu razredniku.

Akcija zbiranja zvezkov bo potekala do 11. junija 2021.

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost