Select Page

V ponedeljek, 14. decembra 2015, smo se člani glasbene skupine Non Plus Ultra ob 16.00 zbrali v šoli. Z učiteljico Jano Lamberšek Starbek smo uglasili inštrumente in imeli generalko. Medtem so se v zbornici že zbirali upokojeni učitelji in učiteljice. Ko so se vsi zbrali, se je program začel s kratkim govorom pomočnic ravnatelja, nato pa smo bili na vrsti mi. Upokojenim učiteljem smo zaigrali dve skladbi, praznično Jingle Bell Rock in zimzeleno Sivo pot. Nekatere učiteljice so zraven tudi zapele. Prisotni so bili navdušeni in so skupini Non Plus Ultra, ki jo sestavljamo Urban Beg na klavirju, Anamarija Berdajs z violino, Nik Milek na klarinetu in Val Milek s kitaro (vsi 7.a) ter Ajda Križaj s prečno flavto (6.d), namenili velik aplavz.

NonPlusUltra

Skupina Non Plus Ultra je začela delovati oktobra 2015 na najino pobudo. Najprej sva k sodelovanju povabila sošolca Anamarijo in Urbana, skupaj smo za pomoč in vodenje prosili učiteljico glasbe Jano Lamberšek Starbek. Kmalu po ustanovitvi se nam je pridružila še Ajda, občasno pa se vaje udeleži tudi Luka Štiftar iz 9. razreda. Ustanovitev šolske glasbene skupine je podprlo tudi vodstvo šole.

Po prvem uspešnem nastopu smo dobili dodatno motivacijo in ponovno nastopili v petek, 18. 12. 2015, v MGC Bistrica, do konca decembra pa nas čakata še dva nastopa.

 

Val in Nik Milek, 7.a

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost