Select Page

Na osnovni šoli smo zadnji šolski dan pred novoletnimi počitnicami proslavili prihajajoči dan samostojnosti in enotnosti. Proslavo je otvoril naš odlični harmonikar Luka Novak, ki je domovino pozdravil s himno. Ob odlomku iz Cankarjevega Kurenta smo se domovini poklonili še v besedi.

Sara, Hana, Eva in Nika so z izborom slovenske poezije opozorile na to, da domovina v prvi vrsti niso državni veljaki in samooklicani heroji, temveč je domovina naravno bogastvo, ki nam je dano in zemlja, ki potrpežljivo prenaša človeške muhe. Domovina so tudi ljudje, ki jih imamo radi in v resnici ni omejena z mejami, ki jih ljudje umetno ustvarjamo.

Nazadnje se je predstavila dramska skupina, ki je odigrala predelavo Dickensove Božične pesmi. S predstavo so nas želeli spomniti na dva izvira sreče, na katera v sodobnem času prevečkrat pozabimo – dajanje in ljubezen do tega, kar počnemo. Urška in Barbara sta nam na flavto zaigrali nekaj mladinskih slovenskih pesmi. Zrelejše glasbene užitke pa sta nam ponudila Luka in Špela na violini in flavti ter Jakob na klavirju.

V ozadju so se nepretrgoma vrtele čudovite fotografije s slovenskimi motivi, ki nam jih je za to priložnost odstopil ljubiteljski fotograf iz Poljanske doline, Matevž Demšar.

Zapisala: Neža Gaberšček

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost