Select Page

ponedeljek, 23. januar 2023

Danes, 23. 1. 2023, smo se učenci 7. b, 7. i in 7. j odpravili v šolo v naravi v Radence. Odhod je bil malo bolj stresen, ker bi se morali odpraviti ob 8.30, ampak smo se zaradi hudih ovir na cesti odpravili ob 10.00 uri. Vozili smo se po pravi zimski pravljici. Ko smo prišli do tja, smo šli na kosilo in se po kosilu odpravili v sobe. Po prostem času smo se razdelili v dve skupini. Ena od skupin je šla na sneg in se kepala ter gradila snežne utrdbe. Druga pa je spekla pravo belokrajnsko pogačo. Po večerji je šla ena skupina na nočni sprehod s svetilkami in si ogledali vasico. Druga pa se je soočila z največjim strahom nekaterih posameznikov in to je seveda ena in edina kača. Po večernih aktivnostih smo se počasi odpravili spat. In tako se je končal prvi dan.

torek, 24. januar 2023

Torek, 24. 1. 2023, je bil že od začetka zanimiv. Zbudil nas je petelin. Po zajtrku smo se sankali in zraven nekaterih tudi zamotili s tekom na smučeh. Ko je kosilo minilo, smo imeli krajši počitek. Kmalu potem smo svoj čas namenili snemanju filmčkov iz materialov , ki smo jih našli v naravi. Ko smo pojedli večerjo, smo se igrali družabne igre. Ta dan smo se zelo utrudili, ampak smo se zabavali.

sreda, 25. januar 2023

Torek, 25. 1. 2023, se je začel z bujenjem, ko nas je zbudil naš sosed petelin. Pripravili in oblekli smo se in potem šli na zajtrk. Imeli smo čaz zase in ocenjevanje sob in se potem odpravili na dolgo pot. Hodili smo do Hrvaške in čez mejo. Izvedili smo veliko stvari o življenju na meji in prijateljskih odnosih med njimi. Potem smo se odpravili proti domu (Radenci) in se šli pripraviti na kosilo. Po kosilu smo imeli prosto. Po odmoru smo se veselo odpravili na tek na smučeh. Sledil je čas za odmor in nato še večerja. Nato pa je prišel čas za kačo Newton. Bila je zelo prijazna kača, ki pa je bila včasih tudi poredna.

četrtek, 26. januar 2023

Zjutraj smo seveda vstali kot ponavadi. Zajtrk je bil zelo dober. Takoj po zajtrku smo šli v učilnico in tam nas je čakala izdelava tradicionalnih belokranjskih pisanic. Ob tem postopku prvo vzamemo jajce in spodaj in zgoraj z iglo naredimo luknjo. Ko smo s tem zaključili, s prtičkom pihnemo v jajce, da gre vsebina iz jajca. Potem lahko začnemo z risanjem. Rišemo pa seveda z voskom, ki se takoj pošuši na jajcu. Ko smo z enim motivov končali, jajce damo v obarvano posodo. Jajce se je obarvalo, tako lahko postopek ponovimo. Sedaj je treba jajce dati še v črno barvo in ga kuhati, da se vosek lahko stopi in dobimo našo belokranjsko pisanico. Potem sledi vstavljanje cofka v pisanico.
Po koncu smo imeli še malico in se pripravili za plezanje po plazalni steni. Na plazalni steni je bilo kar visoko, a je vsak izmed učencev splezal do vrha. Polovica B-razreda je šla na sprehod, kjer je videla alpake. Druga polovica razreda pa na tek na smučeh.
Po večerji, smo ob ognju povedali, za katere dogodke smo hvaležni, da so se nam zgodili v šoli v naravi.
Pekli smo hrenovke in bili so zelo okusne. Učitelji so nas presenetli in nam naredili »disko«.

Prispevek so zapisali šolski novinarji.

(Skupno 1.114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost