Prvi teden v oktobru je rezerviran za otroke – v tem tednu Zveza prijateljev mladine Slovenije že skoraj sedem desetletij prireja vseslovenski Teden otroka, ki ga spodbuja z različnimi dogodki, obeležijo pa ga tudi na mnogih šolah in vrtcih po Sloveniji.

Šolska skupnost ter vodstvo smo si zaželeli, da bi bil letos ta teden poseben tudi za naše učence in učenke. Tako smo učence v ponedeljek 3. 10. presenetili s posebno objavo ravnateljice Nine Valenčič po šolskem radiu. Učenke in učence je obvestila, da bo ta teden nekoliko drugačen in da bodo vsak dan v avli šole lahko prebrali zabavno nalogo, ki jim jo bomo pripravili za naslednji dan. Za lepši uvod v teden otroka pa je vse razveselila novica, da ta dan ni bilo domače naloge!

Vsak dan so nato sledile naloge in mnogi učenci so se jih z veseljem lotili. Tako smo v torek imeli nalogo: obleci nekaj rumenega. Kako simpatičen je bil pogled na zunanje igrišče, kjer je več oddelkov prve triade tekalo oblečenih v rumene kose oblačil! Tudi po šoli smo srečevali učitelje in učence z rumenimi majicami, napisi ipd. V sredo smo obeležili svetovni dan učiteljev in učence postavili pred izziv: postani učitelj za en dan. Dejavnost smo pri marsikateri uri nadaljevali še naslednje dni, toliko učencev se je javilo, da so zasedli naše katedre in se preizkusili v vlogi učiteljev. V četrtek smo nadeli modni dodatek, ki nas je spominjal na počitnice, v petek pa so učenci lahko prinesli svoje najljubše igračke ali družabne igre in smo del pouka namenili sproščeni igri.

Poleg tega pa so s posebnimi aktivnostmi in delavnicami obeležili Teden otroka tudi v podaljšanem bivanju, med malico smo poslušali glasbo, učitelji so zmanjšali število domačih nalog, v učilnicah smo drugače razporedili klopi in učenci so sedeli po lastnih željah…

Teden otroka nam je vsem hitro minil, učenci in učitelji pa s(m)o v en glas pritegnili, da si želimo še takšnih “posebnih” dni – kar tako, ne le v Tednu otroka!

Špela Malgaj

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost