Select Page

KAM PO POMOČ?

Zaradi epidemije koronavirusa COVID-19 smo soočeni s spremembami, novimi izzivi in  preizkušnjami. Povečala se je negotovost, ki lahko povzroči zaskrbljenost.

Dragi učenci, spoštovani starši, če potrebujete pogovor ali nasvet se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo, razrednika ali posameznega učitelja, prisluhnili vam bomo  in pomagali pri premagovanju trenutnih težav.

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo je objavila spletne strani in telefone za pomoč otrokom in odraslim v primeru stisk.

Za mlade: Včasih pride čas, ko nisi ok. Ko te kaj skrbi, tišči, ko razmišljaš čudne reči … Ampak veš, to se lahko zgodi čisto vsakemu, zato poglej, pokliči ali piši in videl/a boš, da nisi sam/a.

Povezava: https://www.skzp.si/covid-19/kam-po-pomoc-otroci/ 

Za odrasle: Različne nepredvidene situacije, kot je trenutno obdobje Korona virusa, privlačijo nove ali pa poglobijo že znane stiske in težave. Karkoli se vam dogaja, niste sami. Pokličite, pišite, za vas bo nekdo na drugi strani. Človek, ki pokliče, ni več sam.

Povezava: https://www.skzp.si/covid-19/kam-po-pomoc-odrasli/

–  TEL: 080 51 00 – 24 UR NA DAN – BREZPLAČNO

03. 11. 2020 je bil vzpostavljen Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.

Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 bodo 24 ur na dan, vse dni v tednu strokovno pomoč nudili izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom želimo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.

Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine
Slovenija – TOM telefon.

(Skupno 973 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost