Select Page

informativaMesec januar je zaznamovan z odločitvami o nadaljevanju šolanja. Za učence pripravljamo že 8. Informativo, ki bo potekala 22. in 23. januarja 2016, od 9. do 18. ure, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Informativa enkrat na leto, pred informativnimi dnevi, na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd.

Hkrati obiskovalcem ponuja informacije o poklicih in druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. Od tega, kateri poklici obetajo, kje in kako pridobiti štipendijo, kako urediti bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse in katera (prve) zaposlitve, kako študirati ali se zaposliti v tujini ipd.

Informativa tako na enem mestu ponuja veliko več informacij, kot jih lahko posameznik zbere samo z obiskom informativnega dne. Zato je odlična uvodna postaja pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ter poklicne in karierne poti.

Ob obisku lahko obiskovalci zberete  informacije o izobraževalnih programih in druge, za vas pomembne informacije, zbrano med seboj primerjate in se nato lažje odločite, katero izobraževalno institucijo obiskati v času informativnih dni in kam nato oddati svojo prijavnico za vpis oz. katero izobraževanje priporočiti, če vas vprašajo za nasvet ali usmeritev.

Devetošolci naše šole bodo Informativo obiskali organizirano in sicer v petek, 22. 1. 2016 , v dopoldanskem času. Prevoz na prireditev financira Občina Domžale.

Obisk Informative priporočamo tudi osmošolcem (pa tudi devetošolcem, če želijo natančnejši ogled) in sicer v spremstvu staršev v petek, 22. 1., popoldan in v soboto, 23. 1.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost