Select Page

Spoštovani starši,

ta prošnja šole in vseh njenih deležnikov kot je namenjena vam, staršem naših učencev, da skupaj pripomoremo k temu, da so v šolskih prostorih le zdravi otroci.

Namreč, dlje, ko traja obdobje, ko otroci obiskujejo pouk v šolski stavbi, bolj se povečuje število otrok, ki bodisi prihajajo v šolo s prehladnimi znaki, bodisi so prisotni bolni nekaj dni, nato odsotni in se po nekaj dneh še kar bolni vračajo. Sočasno se povečuje število odsotnih otrok.

Šolsko osebje ažurno obvešča starše otrok o vsaki javljeni okužbi s COVID – 19. Seveda to ni edino bolezensko stanje, poleg tega obstaja še mnogo drugih razlogov, zakaj otroci zbolijo. Računamo na to, da nas vsi starši, katerih otrok, ki je učenec naše šole,  zboli za COVID – 19, takoj obvestijo o pozitivnem testu na SARS – Cov – 2, da lahko potem ukrepamo naprej in z obveščanjem skušamo omejiti potencialno širjenje te nalezljive bolezni. Ko pa otrok zboli za čem drugim, pa seveda tega ne izvemo, otroka pač ni v šolo, starš pa razloga ni dolžan podajati.

Dogaja se, da otroci prihajajo v šolo s prehladnimi znaki, smrkajo, kašljajo, kihajo ipd. Zavedamo se, da vsak prehlad ni COVID – 19, a v časih, v katerih smo, dodatna pazljivost ni odveč. Večkrat smo že napisali, da v šolo sodijo le zdravi otroci. Zavedamo se tudi problemov varstva in različnih  družinskih situacij, a vendarle: število tovrstnih otrok, ki šolo kljub navedenim znakom še kar obiskujejo, se veča, posledično se veča število drugih odsotnih učencev, saj so tovrstne zadeve nalezljive.

V šoli dobivamo apele staršev, da naj bolne otroke umaknemo iz šolskega procesa, da naj ukrepamo, a vendarle je ta ukrep primarno na starših samih. V šolski stavbi lahko izvajamo vse zapovedane ukrepe in priporočila vseh pristojnih institucij, kar pa ne pomaga, če učenci k pouku ne prihajajo zdravi.

Zato na tem mestu prosimo vse starše, da bolnih otrok, čeprav gre »samo« za prehlad in morebiti niti vročine nimajo, ne pošiljate v šolo. Otroka obdržite doma in se o potrebi po zdravljenju posvetujte z otrokovim pediatrom, ki bo presodil, kakšni so glede na znake bolezni nadaljnji koraki.

V šoli bomo dodatno pozornost namenjali ponavljajočim se prihodom bolnih otrok v šolo in bomo izvajali dodatna obveščanja staršev v primerih, ko bomo to zaznavali.

Vemo, da je situacija, v kateri smo, težka in neugodna za vsakogar in za vse. A nikoli ne pridejo bolj do izraza sodelovanje, človeška solidarnost in družbena odgovornost, kot v času, v katerem se nahajamo zdaj. Vsi si želimo, da bi zopet lahko zaživeli brez omejitev, a ni le virus tisti, ki nam kroji življenje, tudi sami si ga. Uspešni bomo le skupaj, zato za konec apel vsem, da vsak naredi vse, kar je v njegovi moči, da se v prihodnosti le vrnemo v običajne življenjske tirnice.

Z željo po razumevanju in sodelovanju,

vljudno pozdravljeni,

Uroš Govc

ravnatelj

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost