V ponedeljek, 24. 10. 2016, je v gospodinjski učilnici na OŠ Domžale potekala delavnica priprave zeliščnih soli, ki jo je vodila ga. Sabina Grošelj.

Delavnice se je udeležila pisana medgeneracijska druščina starih staršev, staršev, otrok in učiteljic, ki so z veseljem sprejemali zanimive napotke o uporabi različnih vrst posušenih zelišč v prehrani. Otroci so nato zmešali v mešalniku različne vrste zelišč in pripravili zeliščno sol s kvalitetno morsko slovensko soljo iz Sečoveljskih solin.

Zeliščno sol smo primešali maslu ter kisli smetani in skuti in tako pripravili slastne namaze, ki smo jih z užitkom poskusili. Ga. Grošelj nam je postregla tudi z odličnim domačim metinim in bezgovim sokom.

Delavnica je bila odlična promocija zdravja in dobrih okusov.

Zapisala: mag. Katarina Vodopivec Kolar

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost