Select Page

Pozdravljeni dragi mentorji Bralne značke, vzgojitelji, učitelji, knjižničarji, ravnatelji, ljubitelji branja!

17. september (dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka in uradni začetek branja za bralno značko) je letos prav poseben dan.

Bralna značka praznuje 55 let, zato bomo vsakemu prvošolcu podarili slikanico Ostržek bere za bralno značko (avtorice Tilke Jamnik in ilustratorja Petra Škerla).
Poskrbeli smo, da bodo prvošolci lahko dobili slikanice prav na praznični dan, v četrtek, 17. 09. 2015. Tako bomo skupaj v vsej Sloveniji obeležili dan zlatih knjig in začetek bralne sezone.

bralna_znacka

Z veseljem vam sporočamo, da smo se s podjetjem Hofer, ki nam je omogočil tisk tako velike naklade slikanic, dogovorili še za drugačno vrsto sodelovanja

V vseh Hoferjevih trgovinah boste v letošnjem letu našli zelo ugodno ponudbo kakovostnih otroških in mladinskih knjig z oznako Bralna značka priporoča.

Izbore pripravljajo strokovni sodelavci Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS in so usklajeni s priročniki MKL, Pionirske.

Vse izbrane knjige bodo nosile oznake s starostno skupino otrok, ki so ji namenjene. Prva letošnja akcija se bo začela 17. 9. 2015 in bo trajala do razprodaje zalog.

Če imate možnost, lahko na ugodno ponudbo kakovostnih knjig opozorite tudi starše. Prilagamo seznam knjig, ki jih boste našli v prvi akciji.

Vesel dan zlatih knjig!

Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS
Manca Perko, generalna sekretarka, l. r.
Ani Korošec, strokovna sodelavka, l. r.

Poglej še: Obvestilo in seznam knjig prve akcije

 

(Skupno 280 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost