Select Page

V petek, 11. oktobra smo se učenci 8. in 9. razreda s spremljajočimi učitelji odpravili na ekskurzijo v München. Po daljši vožnji z avtobusom, na kateri nam je vodnik predstavil znamenitosti dežele Bavarske in njenega glavnega mesta, smo prispeli v München in si najprej ogledali zgodovinsko središče. Nato smo odšli na bližnji nogometni stadion Allianz Arena, kjer smo podoživeli čarobni občutek nogometnih tekm. Istega dne so nas v t.i. “BMW svetu” seznanili z najnovejšimi modeli avtomobilov in motorjev znamke BMW.

Po zanimivem dnevu smo se napotili do prenočišča Haus International, po večerji in krajšem počitku pa smo se peš odpravili še na večerni sprehod v Olimpijski park.

Naslednjega dne smo po zajtrku zapustili hostel in obiskali živalski vrt Hellabrunn. To ni klasični živalski vrt, ampak je bolj podoben naravnemu rezervatu, saj imajo živali veliko prostora in lahko obiskovalci opazujejo tudi živali, ki jih je običajno mogoče videti le na safariju. Ogledali smo si mnogo eksotičnih živali ter po nekaj urah odšli na pot, ki nas je vodila do jezera Chimsee. To je največje bavarsko jezero, ki ga imenujejo tudi bavarsko morje. Tam smo se z ladjo zapeljali do otoka Herreninsel, kjer smo si ogledali prelep baročni dvorec kralja Ludvika II. Bavarskega.

Po vodenem ogledu dvorca in vrtov smo se z ladjo vrnili do avtobusa in se odpravili nazaj v Slovenijo, kamor smo prispeli v poznih večernih urah. Ekskurzija je bila poučna in zanimiva.

 

                                            Tara Šujica, 9.c

(Skupno 638 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost