Select Page

Šest devetošolcev ter učiteljici Nina Valenčič in Jelka Miklavčič sodelujejo na prvi izmenjavi učencev naše šole v tujini, na Poljskem. Skupaj s partnerji iz Švedske, Grčije in gostitelji Poljaki bodo ves teden ustvarjali, diskutirali in izmenjevali izkušnje iz področja kulturne dediščine.

Več o projektu.

9. 2. 2018: Danes so se zjutraj učitelji pogovarjali s predstavniki občine in ministrstva za šolstvo, mi pa smo medtem pripravljali stojnico s prospekti o Sloveniji ter potico in pršutom, ki smo ju prinesli s seboj. Po zaključni prireditvi, ki smo jo pripravili vsi sodelujoči in na kateri smo predstavili  7. kitico Zdravljice v šestih jezikih, smo se sprehodili med stojnicami ostalih držav in poskusi!i njihove dobrote. Dan smo zaključili z zahvalami, pozdravi in povabilom na srečanje v Sloveniji v aprilu.

8. 2. 2018: Danes zjutraj smo obiskali muzej, kjer so nam prikazali izdelavo tradicionalnih poljskih medenjakov, v tem smo se tudi sami preizkusili. Naslednja delavnica je bila namenjena likovnemu ustvarjanju, saj smo po znanem Da Vincijevem motivu v skupinah izdelali plakate, ki so se pod ultravijolično svetlobo spremenili v prave umetnine. Popoldne pa smo se odpeljali do Likovne akademije, kjer smo si ogledali izdelavo grafik. Pravi kulturni dan je za nami!

7. 2. 2018: Dan smo začeli z delavnicama o uporabi IKT pri pouku in različnih načinih obravnave umetnosti. Nato smo se odpeljali v Torunj, kjer smo si v gledališču najprej ogledali predstavo po delu poljskega pisatelja Sienkiewicza, potem pa smo se z igralci učili improvizacije, nastopanja in koreografije. Bilo je zelo zabavno in poučno, nastopali smo v mešanih skupinah in se tako še bolj povezali z našimi vrstniki iz Poljske, Švedske in Grčije.

6. 2. 2018: Danes smo se zjutraj odpravili v Dom upokojencev v Dobrzejowicah, kjer smo skupaj s starejšimi občani izdelovali likovne izdelke in se učili osnov kvačkanja. Biilo je poučno in zabavno, pa še dan smo jim popestrili. Nato smo v šoli razpravljali o tem, kakšno šolo prihodnosti si želimo. V nadaljevanju so se učitelji pogovarjali o sodobnih metodoloških pristopih, mi pa smo sodelovali v kreativnih delavnicah. Zdaj smo se že dobro spoznali z našimi vrstniki iz partnerskih držav.

5. 2. 2018: Danes smo bili polno zaposleni. Predstavili smo slovensko umetnost skozi stoletja in poslušali predstavitve naših partnerjev. Sodelovali smo v delavnicah in na modni reviji. Družili smo se s poljskimi, grškimi in švedski učenci, večer pa bomo preživeli z gostiteljskimi družinami.

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost