Select Page

Suhe septembrske in oktobrske dni so učenci, ki obiskujejo krožek šolski ekovrt ter izbirne predmete okoljska vzgoja, na šolskem ekovrtu namenili obiranju pridelkov in urejanju gredic.

Razveselili so se strokov fižola, korenčka, kumar, tudi nekaj jagod in malin je še ostalo. Topinambur se nam je zelo razrastel in ker je to invazivna rastlina, jo bomo v prihodnje bolj omejili.

Zelišča so zelo lepo zapolnila novo oblikovalno spiralno zeliščno gredo. Iz mete smo že pridelali sirup, različne sorte melise pa smo posušili za čaje. Oboje smo na šolski stojnici v okviru prve razstave malih živali pripravili za ekosrečke in tako zbirali prispevke za šolski sklad.

Na vrtu smo na novo ob ograji posadili tudi sadike ameriških borovnic ter ribeza (zlatega, rdečega in črnega). Sadike nam je vzgojil g. Ostrc, oče našega učenca, ter jih doniral šoli, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Petošolci iz 5. c so eno naravoslovno uro preživeli na šolskem ekovrtu ter populili nekaj plevela in se praktično učili urejanja gredic. Ogledali in spoznavali so različna zelišča ter se učili o njihovi uporabi. Za nagrado pa so se posladkali tudi z malinami.

Mentorici: mag. Katarina Vodopivec Kolar in mag. Urška Gorjan

V okviru projektov Šolski ekovrt ter Šolska vrtilnica (pod okriljem Ekošole)

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost