Select Page

V petek, 18. 9. 2015 se je 9 učenk naše šole v spremstvu učiteljice likovne umetnosti, Lučke Berlot, skupaj z učenci OŠ Marije Vere iz Kamnika za dva dni odpravilo na likovno kolonijo.

Pot nas je vodila na Primorsko, ki je v nas prebudila ustvarjalno žilico in nam ponudila mnogo čudovitih motivov za likovno izražanje. V petek dopoldne smo obiskali slikovito kraško mestece Štanjel, si ogledali galerijo slikarja in grafika Lojzeta Spacala in izvedli vajo risanja hitrih skic. Z vsako skico smo bili bolj samozavestni, hitreje smo odkrivali zanimive motive in postajali vedno bolj pripravljeni za nove slikarske ter risarske izzive. Le-ti so nas čakali v sončnem Piranu. Radovednih pogledov kopalcev in sprehajalcev ni manjkalo, kako tudi ne, ko pa so bili naši akvareli zares barviti in simpatični. V eni izmed starih piranskih hiš smo si ogledali keramično delavnico in galerijo ter dobili navdih za ustvarjanje z glino.

Po kratkem sprehodu do CŠOD Breženka v Fiesi in okrepčilni večerji, smo se lotili še slikanja na kamne, risanja s svetilko v temi in poslikav obrazov ter rok. Noč je bila prekratka, a sončno vreme nas je zvabilo iz udobnih postelj in že smo bili na poti v Piran. Tam smo se preizkusili še v slikanju s temperami na večji format. Ko se je bližal čas kosila, smo Piranu pomahali v slovo, za zaključek kolonije pa smo na plaži v Fiesi izdelali še mozaike iz naravnih materialov in na hitro ohladili noge v jesenskem morju. Imeli smo se zelo lepo in upamo, da se prihodnje leto vrnemo!

Zapisala: Lučka Berlot

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost