Select Page

V petek, 20. novembra 2015, smo imeli v 2. razredu naravoslovni dan. Privoščili smo si tradicionalni slovenski zajtrk, ki so ga sestavljala živila iz lokalnega okolja: črni kruh, maslo, med, mleko, jabolko.

Med pogovorom o pomembnosti zajtrka se nam je pridružila gospa Marija Pukl, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade in občinska svetnica Občine Domžale.

Da je zdravje veliko bogastvo, smo izvedeli iz pregovorov, ki so jih povedali učenci. K dobremu zdravju pa poleg zajtrka pripomorejo tudi redno gibanje, uravnotežena prehrana, pitje zdrave tekočine, spanje …

Med je pogosta sestavina jutranjega obroka, zato smo si ogledali zgibanko Čebelica, moja prijateljica in film Kranjska sivka, kjer smo izvedeli veliko novega.

Tudi mi smo se, pridno kot čebelice, lotili praktičnega dela. Izdelali smo tristrano piramido o zdravem načinu življenja. Med delom smo večkrat prisluhnili pesmici skupine Čuk, ki prepeva o čebelicah. Zraven smo peli, plesali, se razgibali in tako poskrbeli za zdravje in dobro počutje.

 

Zapisala in fotografirala: Aleksandra Starin

(Skupno 426 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost