Select Page

Na Osnovni šoli Domžale se je 1. 12. 2015 odvijal jubilejni 10. novoletni bazar. Učenci in zaposleni na OŠ Domžale so se dalj časa pripravljali na ta dogodek. Izdelke za bazar so učenci izdelovali pri likovnem snovanju, gospodinjstvu, učenci razredne stopnje pa tudi med poukom. Večina učencev je prinesla tudi eno ali dve škatli piškotov, ki so jih spekli doma.

Dobrodelnost ima na naši šoli že dolgoletno tradicijo. Prvi dobrodelni bazar je bil organiziran  leta 2005 na pobudo psihologinje Mire Marinšek in s pomočjo ostalega učiteljskega zbora. Takrat se je naša šola pridružila UNICEFOV-i akciji »Kupimo kozo«. Izkupiček, ki je bil zbran na takratnem bazarju , je bil namenjen otrokom v Nigru.  Skozi leta se je izkazalo, da vedno več učencev naše šole potrebuje pomoč, zato je v zadnjih letih izkupiček z bazarja namenjen šolskemu skladu.

Organizacijo letošnjega bazarja je prevzela gospa Mojca Kanduscher , pri pripravi je pomagala vsa šola. Letos so bili učenci in učitelji OŠ Domžale še posebej  ustvarjalni, zato je bil bazar zelo pester. Na stojnicah se je prodajalo veliko različnih ročno izdelanih izdelkov.  Prodajali so se glineni zvončki voščilnice z različnimi motivi, škatle, obeski, steklene krogle z bleščicami, zapestnice … Učenci so pri gospodinjstvu in tudi doma  tako kot vsako leto pekli piškote. Vseh skupaj je bilo naprodaj 650 škatel domačih piškotov. Bazar je ponovno popestril srečelov z več kot 400 srečkami.  Izdelki in srečke so pošli v dveh urah in bazar se je tako končal eno uro pred predvidenim zaključkom.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste z dišečimi piškoti ustvarili  božično-novoletno vzdušje, ter vsem, ki ste z izdelki ali pa s prispevki pomagali pripraviti raznolik in uspešen bazar.

Sara Badreddine, Hana Glumac in Sean Filipovič 8.c

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost