Select Page

Obveščamo vas, da bomo v tednu od 18. 4. do 22.4. 2016 izvajali aktivnost » V ŠOLO BREZ AVTOMOBILA « in igro Beli zajček.

Z igro želimo prispevati k spreminjanju potovalnih navad. Na ta način želimo spodbuditi gibanje otrok in s tem h krepitvi njihovega zdravja, ter ne nazadnje k odpravi nevarnega parkiranja avtomobilov na površinah za pešce in kolesarje.

S tem se želimo pridružiti številnim iniciativam po vsej Evropi, kateri cilj je zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in drugih negativnih vplivov prometa na okolje.

S pomočjo igre Beli zajček se tematika trajnostne mobilnosti prenese prek zgodbice o belem zajčku, katerega kožušček je umazan zaradi izpušnih plinov avtomobilov. Cilj igre je očistiti zajčkov kožušček, to pa lahko otroci naredijo z vsakim okolju prijaznim in varnim načinom prihoda v šolo.

Pri tem se za okolju prijazno potovanje šteje pešačenje, kolesarjenje, vožnja s skiroji, vožnja z javnim potniškim prometom in kombinirano potovanje (začetni del poti se opravi z avtomobilom, zaključni del pa peš in sicer tako, da se vozilo parkira vsaj 200 metrov od šole).

Glede na to, da je način prihoda otrok v šolo v veliki meri odvisen od vas staršev, vas vljudno prosimo, da igro podprete  vašemu otroku omogočite, da bo aktivno sodeloval in s tem prispeval k boljšemu rezultatu.

Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo.

Učiteljice 1. In 2. razreda

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost