Select Page

Učenci tretjih razredov so opravili 20 urno plavanje pri predmetu šport ter športni dan v bazenu Kranj. Plavanja se je udeležilo 85 učencev in je potekalo v dveh terminih od 18. do 29. septembra.

Plavanje je izvedlo Športno društvo Sonček. Prvi dan so učencem razložili pravila, ki veljajo za varnost na bazenu ter izvedli preizkus plavanja. Učence so glede na njihovo predznanje plavanja razdelili v homogene skupine. Po skupinah so jih učitelji neprestano vzpodbujali in se zelo trudili preko različnih iger, z demonstracijo v vodi ali  na suhem, verbalno in z različnimi pripomočki (žogice, plavalna deska in plavalni »črvi«),  da bi njihovo plavalno znanje izboljšali.

Peti dan  smo izvedli športni dan- Plavanje. Učitelji so še enkrat opravili preizkus plavanja ter učence ocenili s kriteriji (neplavalec, plavalec pripravnik (delfinček) in zna plavati (bronasti, srebrni in zlati delfinček)).

Večini učencev je bila nad to dejavnostjo v okviru športa navdušenih. Navdušeni so bili nad različnimi dejavnostmi v vodi: plavanjem, skakanjem v vodo in različnimi igrami v malem bazenu.

 

                                                                                               Zapisala: Anita Tancik

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost