Select Page

Učenci tretjih razredov matične in podružnične šole so opravili 20 urni plavalni tečaj pri predmetu šport ter športni dan v bazenu Kranj. Plavanje je potekalo v dveh terminih od 21. septembra do 2. oktobra 2015. Plavanje je izvedlo Športno društvo Sonček.

Prvi dan so učencem razložili pravila, ki veljajo za varnost na bazenu ter izvedli preizkus plavanja. Učence so glede na njihovo predznanje plavanja razdelili v pet homogenih skupin. Po skupinah so izpopolnjevali svoje znanje plavanja in usvajali nove plavalne tehnike. Plavali so prsno, kravl in hrbtno. Svojega napredka so se zelo veselili, še posebej učenci, ki prej niso znali plavati ali so imeli celo strah pred vodo. Učitelji so jih neprestano spodbujali in se zelo trudili, da bi preko različnih iger, z demonstracijo v vodi ali  na suhem, verbalno in z različnimi pripomočki (plavalna deska in plavalni »črvi«), njihovo plavalno znanje izboljšali.

Peti dan (1. in 2. oktobra) je bil izveden športni dan – plavanje. Učitelji so še enkrat izvedli preizkus plavanja ter učence ocenili s kriteriji (neplavalec, plavalec pripravnik in zna plavati (bronasti, srebrni in zlati delfinček)).

Večina učencev je bila nad to dejavnostjo v okviru športa navdušena, predvsem zaradi pestrosti dejavnosti, ki so jih izvajali v vodi: plavanje, skakanje v vodo, mešane štafetne igre z rekviziti in različne igre v malem bazenu.

Zapisala: Matejka Perne Lisjak

 

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost