6. razredi – od 30. 11. 2020 do 3. 12. 2020

8. razredi – od 7. 12. 2020 do 10. 12. 2020

7. razredi – od 14. 12. 2020 do 22. 12. 2020

9. razredi – od 4. 1. 2021 do 8. 1. 2021

Šolanje na daljavo. Za nekatere boljši način šolanja, za nekatere pa slabši. Možnost individualnega razporejanja urnika dela čez dan, nove izkušnje ter učenje in predelovanje snovi samostojno, so ene izmed prednosti dela od doma. Vsak posameznik pa ima vsaj en razlog, da se šolsko življenje vrne na stare tire. Mogoče pa se bomo pri tem naučili, da bi nam kombinacija obojega koristila. Da bi bilo učencem šolanje na daljavo nekoliko lažje, smo za njih pripravili tehniške dni IKT Opismenjevanje.

Glavna tema tehniškega dne je bila Informacijsko-komunikacijska tehnologija (IKT) in z njo povezano OPISMENJEVANJE. Ta je za zgoraj omenjene razrede potekala v Spletnih učilnicah OŠ Domžale. Učenci do 5. razreda so te v večji meri imeli že pred šolanjem od doma.

IKT OPISMENJEVANJE je bilo sestavljeno iz treh delov:

1. E-pošta (pisanje in pošiljanje e-pošte – Arnes Webmail in Filesender – pošiljanje večjih datotek),

2. Spletne učilnice (sodelovanje v forumu, reševanje kviza in oddaja nalog) ter

3. Oblak 365 in Office 365 (pregled osnovnih ukazov v urejevalniku besedil, urejanje besedila ter izdelava osnovne predstavitve).

Učenci so svoje aktivno sodelovanje na tehniškem potrdili z oddajo petih nalog.

Mnenja učencev o tehniškem dnevu so bila pozitivna. Všeč jim je bilo, da so bila navodila ob vsaki nalogi jasno razložena ter podprta z video posnetki. Da smo imeli na začetku tehniškega dneva videokonferenco, kjer so ob demonstraciji lahko tudi spraševali in sodelovali. Predvsem pa so hvaležni, da so se naučili stvari, ki jim pomagajo pri delu na daljavo in jih bodo v prihodnosti verjetno pogosto potrebovali.  

Vodja dneva dejavnosti: Dejan Hudoletnjak

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost