Select Page

Vsak oddelek na šoli od 2. do 9. razreda v prvem mesecu pouka izvoli svojega predstavnika. Ti se nato udeležujejo občasnih sestankov Šolske skupnosti učencev (ŠSU), ki spremlja in koordinira aktivnosti učencev na šoli – predstavniki oddelkov razpravljajo o življenju na šoli, oddelčnih problemih, načrtujejo različne akcije in ukrepe ter sklepe posredujejo svojim oddelčnim skupnostim.

V sredo, 20. 10., smo se prvič po dolgem času sestali v živo, saj smo v prejšnjem šolskem letu vse naše aktivnosti izpeljali virtualno. V šolski jedilnici, ki nam je zagotovila dovolj prostora, sva mentorici ŠSU predstavnikom oddelkov od 2. do 9. razreda predstavili njihovo vlogo in jim za prvo srečanje pripravili kreativno delo – pripravo plakatov za sprejem prvošolcev v ŠSU.

V prvem letu šolanja se prvošolčki še namreč ne udeležujejo naših srečanj, jim pa vseeno želimo sporočiti, da so s 1. 9. 2021 postali del skupnosti učenk in učencev OŠ Domžale, in jim izreči toplo dobrodošlico. Učenci so se mešano po starosti razdelili v tri skupine in samostojno oblikovali plakate za 1. a, 1. b in 1. c. Mentorici sva dali zgolj usmeritev, naj prvošolcem narišejo oziroma napišejo besedo dobrodošlice ali nasvete, kako biti dobri učenci in s tem prispevati k uspešni šolski skupnosti. Prijetno je bilo opazovati medvrstniško sodelovanje, kreativnost in usklajevanje idej med različnimi generacijami učencev in učenk.

Nastali so barviti plakati, ki bodo nekaj časa razstavljeni v avli naše šole, nato pa jih bomo namestili v oddelke prvih razredov, da si jih bodo prvošolčki lahko ogledali in skupaj z razredničarkami prebrali nasvete starejših učencev.

Monika Grašič in Špela Malgaj, mentorici ŠSU

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost