Select Page

V četrtek, 2. 2. 2018, nas je na šoli obiskal pisatelj Žiga X Gombač, ki piše predvsem za otroke in mladino. Pisatelj je tudi strasten tekač, ki je pretekel že kar nekaj maratonov in ultramaratonov. Skupaj z Boštjanom Videnškom in Samom Rugljem je napisal knjigo o teku z naslovom Ultrablues.

Vsi učenci, ki smo bili na srečanju z njim, smo prebrali vsaj eno njegovo delo. Izbirali smo lahko med knjigami iz zbirke Kompanjoni, npr. Jastrebov let, Polnočna zajeda, Risova bratovščina idr.. Po tematiki aktualna je knjiga NK Svoboda. S to knjigo se je pisatelj odzval na resnične dogodke, ki so se med letoma 2012 in 2015 zgodili beguncem na poti med Sirijo in Evropo.

Pisatelj nam je pripovedoval o svojem življenju in delu, opisoval nam je prigode iz svojega otroštva. Podrobno nam je predstavil svoje knjige.

Nama je bila zelo všeč njegova knjiga Jastrebov let, ki je njegov knjižni prvenec.  Glavni junak zgodbe, ­enajstletni Lin, se s starši odpravlja na počitnice v vasico Beli na otoku Cresu. Sprva gre nerad, saj bo ločen od prijateljev in s tem vsega razburljivega, tam pa ga prevzameta osupljiva narava in redka vrsta ogroženih beloglavih jastrebov.

Vsekakor sva odločeni, da bova prebrali še več njegovih knjig.

                                                                                  Iva Vasle  in Pruša Matvoz, 7. a

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost