Select Page

Spoštovani,

na spletni strani ministrstva je objavljeno stanje prijav za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2022/2023. Prav tako je objavljena tudi informacija o stanju prijav na današnji dan oziroma trenutna informacija o številu prijavljenih po posameznih šolah. Povezava do te informacije omogoča uporabniku spremljanje trenutnega stanja prijav na posameznih šolah.

Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole

Dijaki lahko spremljajo, kakšno je dnevno stanje prijav in vpisa v različne vrste programov ter stanje prostih mest.

Programi nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij

Stanje prijav na dan 04.04.2022

Stanje prijav na DANAŠNJI dan

Če prihaja do tehničnih težav pri dostopanju do zgornjih spletnih povezav, lahko stanje prijavljenih na dan 4. 4. 2022 pogledate tudi na tej povezavi.

Morebitni prenos prijavnice

Najkasneje do 22. aprila 2022 lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico prenesejo iz srednje šole, kjer jo imajo sedaj, na drugo srednjo šolo oz. drug program, če menijo, da bi bilo to za njih ustrezneje in si bodo na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo. Učencem, ki bodo to storili svetujemo, da se posvetujejo s starši in šolsko svetovalno delavko.

Kako prenesti prijavnico na drugo šolo? Posredujemo informacije, objavljene na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport:

Mira Marinšek

Psihologinja OŠ Domžale

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 10)
Dostopnost