Select Page

Mentorici: Jasmina Mazej in Petra Zupančič

ČŠOD Kranjska Gora, 14. in 15. 4. 2023

Kar delaš s strastjo in srcem, se čuti in prenese na druge. Spet potrditev v teh dveh dneh. S kolegico Petro Zupančič sva organizirali tabor za učence, na katerem so izvedeli veliko novega. Ime tabora je bil ZABAVNO, POUČNO, NIČ MUČNO in točno tako je bilo. Izvedeli so, da ima vsak od nas svoj zemljevid sveta, svoje poglede, vzorce, prepričanja, da nosimo to s sabo v odraslost, da se vse to začne v otroštvu, da je komunikacija zelo pomembna, saj se da s pogovorom rešiti marsikaj, da ni pomembno samo kaj povemo, ampak kako povemo, kaj je dober stik, čutna ostrina, da moramo stopiti tudi v čevlje drugega in potem še iz odnosa v tretji zaznavni položaj, da vidimo situacijo objektivno, kako se učiti, da smo različni učni tipi, kako postati samozavesten, da verjamejo vase in si zaupajo, sledijo svojim sanjam in ciljem, da vztrajajo na svoji poti. Naredili smo tudi tehniko krog odličnosti, bilo je veliko iger vlog, druženja, pogovora, smeha in sproščenosti. Ob koncu tabora je bilo zelo čustveno. Srečni sva za te občutke, da prenašava vse to na otroke.

Otroci so ob koncu napisali svoje vtise, ki so naju zelo ganili. Bili so žalostni, ker je tako hitro minilo, a hkrati srečni, polni vtisov, novih uvidov in spoznanj. Drugo leto spet, tem je še veliko.

In tako kot vedno rečem – Ko daješ, dobiš nazaj 2x! V 2 dneh so nama dali ogromno. Njihov nasmeh in žar v očeh sta povedala vse.

“Obnašanje otrok je odvisno od njihovega počutja. Zato bi več pozornosti morali nameniti njihovim občutkom, kot pa jo namenimo njihovemu obnašanju.” Bridget Miler

Jasmina Mazej

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost