Select Page

V dneh od 10. 3. 2016 do 31. 3. 2016 so učenci drugega razreda na OŠ Domžale in podružnični šoli Ihan izvedli tehniški dan. Izdelovali so geo ploščo. Mnogi učenci so se prvič srečali s kladivom in leseno deščico, v katero so morali zabiti kar 25 žičnikov (lepenkarjev).

Pred začetkom zabijanja žičnikov so na deščico pritrdili papirnato šablono s 25 enakomerno razporejenimi pikami. Sledilo je zabijanje žičnikov in marsikateremu učencu je zabijanje povzročalo kar velike preglavice. Mnogo žičnikov se je upiralo in se veselo izmikalo kladivu. Tudi po prstih je kladivo kar nekajkrat udarilo.  Najbolj presenečeni so bili učenci, ki so premalo zabili žičnike. Žičniki so padali iz lukenj in ponovno so jih morali  močneje zabiti. Ko so se roke navadile z občutkom zabiti žičnike  in ko so učenci ugotovili kje je najbolje držati kladivo za uspešno zabijanje, je bilo praktičnega dela konec. Vsi so uspešno izdelali geo ploščo.

Nato so na žičnike napenjali različne barvne gumice. Nastali so čudoviti vzorčki in geometrijski liki. Na delovni list so narisali različne »sličice« s pomočjo elastik. Tako se je pokazala kreativnost otrok.

Za zaključek so v brezčrtni zvezek napisali in narisali še povzetek tehniškega dne in s tem zaključili zanimiv tehniški dan.Deščice z motivi so razstavili v učilnici in si jih  skupaj ogledali. Veseli smo ugotovili, da se bomo lahko doma z geo ploščo še dolgo časa igrali. Vsak dan bodo lahko spreminjali »sliko« in naredili vedno kaj novega.

Zapisala vodja tehniškega dne: Magda Mihelčič

(Skupno 626 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost