Select Page

Petkovo jutro je na naši šoli dišalo po slovenskih dobrotah. Vsi učenci so zajtrkovali kruh, maslo, med, mleko in jabolko in vsa živila so bila pridelana oz. predelana v naši okolici.

Otroci so zajtrk radi pojedli in pohvalili njegovo okusnost, ob vodstvu učiteljev pa spoznavali pomen zajtrka, zdrave prehrane, kmeta, čebelarja in lokalno pridelane hrane. Posebno pozornost pa smo letos posvetili čebelam oz. čebelarstvu, brez katerih večine dobrot na mizi sploh nebi bilo. Obiskal nas je tudi čebelar g. Andrej Jus iz čebelarskega društva Domžale, ki je za učence 4. in 5. razreda  pripravil predavanje oz. delavnico o čebelah in pomenu čebelarjenja. Drugošolci pa so celoten dan namenili vsebinam zdrave prehrane in zdravega življenja. Dogajanje je spremljala tudi državna sekretarka iz kabineta predsednika vlade ga. Marija Pukl.

Tradicionalni slovenski zajtrk poteka že peto leto zapored, z njim pa želimo dvigniti zavest učencev o pomenu zdravega načina življenja. Sledili mu bomo tudi v prihodnjih letih.

Daša Sojer, org. šolske prehrane

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost