Select Page

Tradicionalni slovenski zajtrk bo tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki ga bomo obeležili v petek, 15. novembra 2019.

V zdravi prehrani se priporoča uživanje rednih obrokov, to je štiri do pet obrokov dnevno, od katerih je zajtrk najpomembnejši. Zelo pomembno je začeti dan z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi po daljšem obdobju preko noči.

V petek, 15. novembra, bo otroke v slovenskih vrtcih in šolah pričakal tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk bo, kot vsako leto, tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki ga skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo in številni drugi partnerji. Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom. Poseben pomen daje projekt domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla.

Učenci naše šole bodo tako prvo uro zajtrkovali jedi pridelane v Sloveniji.

Hkrati bomo obogatili tradicionalni slovenski zajtrk še z izvedbo vsakoletnega EKO DNEVA, kjer bodo na šoli potekale različne dejavnosti na temo ekologija. Šolo bodo ta dan obiskali tudi različni zunanji izvajalci, ki bodo program eko dneva še dodatno izpopolnili.

Učenci pridejo v šolo k prvi uri ob 8.20 in zajtrkujejo z razredniki v matičnih učilnicah. Po zajtrku sledijo dejavnosti eko dneva. Urnik teh dejavnosti bo izobešen v prostorih šole. Eko dan se bo predvidoma zaključil okoli 12.30 ure.

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost