Spoštovani sodelavci, starši in učenci.

Letošnji požar je katastrofalno uničil rastje na Krasu. Poleg vseh dobrodelnih akcij, ki so že bile izvedene, bo v soboto, 26. 11. 2022, na Cerju pri Pomniku miru potekala akcija pogozdovanja.

Ker na OŠ Domžale menimo, da zmoremo pri tem sodelovati tudi mi, se bomo akciji pridružili. Akcija sovpada s projekti Ekošola, Zdrava šola, Erasmus+ Clean and green is our perfect dream, MEPI, predvsem pa z našim zavedanjem o pomenu dreves in gozdov za človeško populacijo.

Nekaj osnovnih informacij, ki so nam jih o akciji podali odgovorni na Zavodu za gozdove:

  • Zborno mesto je pri Pomniku miru na Cerju ob 9.00. Sledi kratek nagovor in razdelitev oseb na lokacije. Z delom se začne pred 10. uro in traja nekje do 12. ure. Sledi čas za kosilo. Do 14. ure večina ljudi običajno odide, je pa dobrodošlo, če lahko kdo ostane in dela dlje.
  • Organizatorji akcije poskrbijo za en obrok in eno pijačo, za kaj več poskrbi vsak sam.
  • Vsak sodelujoči potrebuje dobro obutev (vsaj superge), primerna oblačila za delo (najbrž bo mraz) in svoje delovne rokavice. Zaželeno in dobrodošlo je, da se prinese s seboj čim več krampov in večjih ali manjših lopat. Pri delu lahko sodelujejo tudi otroci, npr. držijo dreveščka pri zasipanju, prepričani pa smo, da so sposobni tudi česa več.

V primeru, da bi se nas zbralo zadosti odraslih in otrok, bomo prevoz na Kras organizirali.

Akcija odpade edino v primeru močnega dežja in se prestavi za en teden. Odpade pa tudi v primeru, da bi temperature padle pod ničlo, saj ni dobro za koreninice, če je zemlja tako mrzla. Česar pa na Zavodu za gozdove ne pričakujejo.

Več informacij na spletni strani: https://skupajzakras.si/.

V primeru, da bi se akcije udeležili, vas prosimo, da se prijavite do petka, 18. 11. 2022, preko e-asisenta Meliti Langus ali na melita.langus@os-domzale.si.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost