Božiček za en dan

shema bozicek za en dan

Projekt Božiček za en dan živi od lani, ideja zanj pa se je porodila po zgledu organizacije, v okviru katere je deloval njihov idejni vodja med prostovoljnim delom v JAR (SAEP), kjer je bil predstavljen zanimiv projekt. Tega so želeli pripeljati v slovenski prostor, ideja pa je preprosta: izdelaš majhno škatlo, jo okrasiš, napolniš z darili in odneseš na zbirno mesto in to je vse.

 

V šolskem letu 2015/2016

Že tretje leto zapored smo na OŠ Domžale, v okviru akcije Božiček za en dan, pripravili kulturno prireditev z nasopi pevskega zbora OŠ Domžale, plesnimi nastopi Sovic ter predstavo Kraljična na zrnu graha šolskega dramskega krožka. Pred zaključkom nas je obiskal še čisto pravi Božiček, ki so se ga otroci zelo razveselili. Največ veselja in smeha pa so na otroške obraze privabila darila, ki jih je Božiček pripravil za otroke. V letošnjem letu je bilo obdarjenih kar 54 otrok naše šole.

V šolskem letu 2014/2015

V ponedeljek, 22. 12. 2014, nas je na šoli obiskal Božiček, ki je v okviru akcije Božiček za en dan (več  o akciji najdete na spletnem naslovu http://www.bozicekzaendan.si/)  prinesel  darila. Obdarjenih je bilo 48 učencev od 1. do 6. razreda. Prireditev je vodil učenec Luka Štiftar, z nastopom pa so nas razveselile tudi vzgojiteljice Vrtca Domžale s predstavo O kralju, ki ni maral pospravljati, učenci  Zala Ivanović Loparec , Lea Kurmašek, Sean Filipovič in Špela Hribar s pevskimi nastopi ter Sovice (Mini Sovice plesna skupina, navijaška skupina Sovice in Navijaška petorka) z dih jemajočim  plesnim nastopom.

V šolskem letu 2013/2014

Pred božičnimi prazniki nas je na šoli obiskal Božiček, ki je v okviru akcije Božiček za en dan (več o akciji najdete na spletnem naslovu http://www.bozicekzaendan.si/) prinesel  nekaj daril. Obdarjenih je bilo 15 učencev od 1. do 4. razreda. Prireditev je vodila učenka Hana Jerak, z nastopom pa so nas rezveselili tudi učenci 4. razredov z igico Pekarna Miš Maš, učenki  Špela Hribar in Monika Majcen s pevskim nastopom ter Sovice s plesnim nastopom.

(Skupno 466 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost