MEPI-jevci OŠ Domžale so tretji vikend v maju in prvi vikend v juniju dokazovali svojo pripravljenost na področju pustolovskih odprav.

Najprej so morali dokazati svojo pripravljenost na poskusni odpravi po hribih v okolici Moravč. Obe skupini, Gozdarji in K.A.R.M.A., sta dvodnevno preizkušnjo uspešno opravili.

Žal pa se je kvalifikacijske bronaste odprave udeležila samo skupina K.A.R.M.A., skupini Gozdarji sta to preprečili poškodba in bolezen.

Skupina K.A.R.M.A., ki so jo sestavljali Lea, Karin, Nejc, Nik in Val, je preko vseh vzpenjanj in spustov, križišč na poti, hoje po vročem soncu in počivališč v senci v dveh dneh prehodila približno 27 km dolgo pot. Vso potrebno opremo, hrano in vodo so nosili s seboj, v nahrbtnikih, težkih približno 15 kg. Na poti so se morali znajti sami, s pomočjo zemljevida, načrta in opisa poti.

Vmes so spoznali mnogo krajev na območju med Radomljo in Savo, kulturnozgodovinskih spomenikov na tem območju in srečevali prijazne ljudi, ki so jim bili pripravljeni pomagati pri iskanju prave poti, pri oskrbi z pitno vodo, ki so jih postregli s slastnim jabolčnim zavitkom ali pa so odgovarjali na njihova vprašanja. Naši vrli fantje in dekleti se kar niso mogli načuditi, kako so vsi prijazni, kako jim vsi pomagajo. Ravno tako pa so vsi mimoidoči hvalili njih, kako so prijazni, vljudni in prijetni.

Te pohvale so si naši MEPI-jevci resnično zaslužili. Kot skupina so bili povezani, med seboj so sodelovali, pot so premagovali z dobro voljo in optimizmom.  Med seboj so bili enakovredni člani, tako po športnokondicijski pripravljenosti kot po osebnem prispevku vsakega od njih. Vsak od njih je prevzel vlogo, kjer se je čutil najmočnejšega. Tako so nekateri skrbeli za dobro vzdušje, drugi za stike z javnostjo, tretji za hojo v pravo smer in izpolnjevanje nalog, ostali za opremo in pravilno uporabe le-te. Medsebojno ste se dopolnjevali, se spodbujali, pogovarjali, prebrodili manjša nesoglasja, se umirjali in se konstruktivno dogovarjali, kar jih je pripeljalo do cilja.

Njihovi dosežki in spoznanja so nedvomno velik prispevek k osebnostni rasti in večji pripravljenosti na dogodivščine, ki jim bodo na poti skozi življenje prišle nasproti.

Za vse opisano jim MEPI mentorji iskreno čestitamo.

 

 

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost