DELAVNICA TRAVNIK

V okviru LAS projekta BeeZOO smo v torek 24.5.2022 izvedli delavnico »Travnik« z 2. razredi naše šole.

Učenci 2.a, 2.b in 2.c razreda so v okviru dneva dejavnosti raziskovali žuželke in pisane travniške rastline ter obiskali čebelnjak Čebelarskega društva Domžale.

V prvem delu naravoslovnega dne smo odšli peš iz šole ob Kamniški Bistrici do društvenega čebelnjaka Čebelarskega društva Domžale. Tam so se učenci razdelili v tri skupine. Prva skupina si je ogledala informacijske table in mentorica čebelarskega krožka je predstavila življenje čebel s pomočjo fotografij. Druga skupina učencev je imela degustacijo različnih vrst medu v čebelnjaku ter ogled čebel v apiterapevtskem kotičku. Tretja skupina pa se je pogovarjala s čebelarjem, poslušala pravljico o čebelah ter si ogledala medovite rastline na vrtu ob čebelnjaku. Nato so učenci zamenjali skupine in vsi razredi so bili na vseh treh dejavnostih.

Po ogledu čebelnjaka smo se na poti proti šoli ustavili ob cvetočih travnikih ter določali rastline in opazovali žuželke. Uspeli smo videti čmrlja, metulja, nekaj pašnih čebel ter veliko različnih cvetočih rastlin: črna detelja, ivanjščica, zlatica, kadulja,….

Ob vrnitvi v šolo so si učenci ogledali še opazovalni panj s čebelami na strehi naše šole. Ogledali smo si čebele stražarke, dojilje-tiste, ki skrbijo za zarod, čebele s polnimi koški cvetnega prahu, matico, ki se je nam je skrila, trote, celice polne kapljic medu in cvetnega prahu…..

Delavnica je bila uspešno izvedena, učenci in učitelji pa polni novega znanja in vtisov zadovoljni in veseli, da smo doživeli poseben dan.

Jana Tomažič Ličen

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost