Ekošola na PŠ Ihan

V šolskem letu 2013/2014 smo na Podružnični šoli Ihan izbrali vsebinski sklop ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE, ki ga bomo poglobljeno obravnavali skozi vse šolsko leto, predvsem pa na Ekodan. Izvedli smo ga 15. 11. 2013, ko je potekal tudi Tradicionalni slovenski zajtrk (za učence od 1. – 5. razreda). V goste smo povabili tudi poznavalko plesa in čebelarja, ki so nam predstavil svoje delo. Poskrbeli smo tudi za veliko gibanja na prostem.

 

Projekti, ki jih bomo izvajali znotraj Ekošole:   

  1. LIKOVNI NATEČAJ – Prednovoletni čas
  2. ŠOLSKA VRTILNICA
  3. EKOBRANJE ZA EKOŽIVLJENJE 

 

eko ihan

 

 

Zbiranje zamaškov za učenca s cerebralno paralizo

 

Podružnična Šola Ihan že devet let deluje kot EKO šola. V okviru programa organiziramo različne aktivnosti in projekte.

Ena izmed letošnjih aktivnosti je tudi zbiranje plastičnih zamaškov, s katerimi želimo pomagati  Aljažu  Kernu iz Komende, ki je zbolel za cerebralno paralizo in potrebuje denar za dvigalo, ki mu bo omogočilo neodvisnost. Zaradi prizadevnosti učencev in učiteljev ter tudi osebja v kuhinji smo se dogovorili za Aljažev obisk na šoli. Ob prijetnem druženju z učenci sta Aljaž in njegov oče pripovedovala, kako živijo s cerebralno paralizo. Učenci so ob pogovoru spoznali veliko novega. Marsikoga  se je dogodek zelo dotaknil, zato smo od  tedaj pri zbiranju zamaškov še bolj prizadevni, saj z vsakim zbranim zamaškom pripomoremo, da bo Aljaževo življenje bolj enostavno in kvalitetnejše.

 

Druženje otrok in krajanov

 

Da so naporni dnevi v šolskih klopeh nekoliko lažji, se učenci sproščajo med vsakodnevnimi rekreativnimi odmori. Najbolj zabavno je v telovadnici ali na zunanjem igrišču, če je le vreme prijazno.

V marcu, ko je toplo vreme že vabilo na zunanje igrišče, pa nas je obiskala prav posebna druščina. Krajani in krajanke Ihana, ki vsako jutro telovadijo v športnem parku Ihan in tako skrbijo za svoje zdravje so se nam pridružili in prikazali nekaj svojih najljubših vaj in aktivnosti. Tako smo tudi v praksi prikazali medgeneracijsko sodelovanje in razumevanje.

 

Andreja Ljoljo, eko-koordinatorka na PŠ Ihan

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost