eTwinning projekti

eTwinning je skupnost za evropske šole, ki nudi platformo zaposlenim (učiteljem, ravnateljem, knjižničarjem itd.), ki delajo na šoli v eni izmed evropskih držav ter jim omogoča komunikacijo, sodelovanje, razvijanje projektov, izmenjavo, skratka, da se počutijo del najbolj vznemirljive učne skupnosti v Evropi. Akcija eTwinning spodbuja sodelovanje evropskih šol s pomočjo informacijskih in komunikacijskih tehnologij (ICT), tako da nudi podporo, orodja in storitve, ki šolam poenostavljajo oblikovanje kratkoročnih in dolgoročnih partnerstev na kateremkoli predmetnem področju.

Več: https://www.etwinning.net/sl/pub/index.htm

PrimerI:

  • Vrtimo se na vrtu
  • My body: Učenci 1. i in 2. i z Melito Langus Peterlin sodelujejo z učiteljico Katio Calegari s Scuola Primaria “Carlo Laurenti” v kraju Belgioioso v Italiji. Prepoznavajo in poimenujejo dele telesa v angleščini, berejo zgodbe na to temo in se učijo pesmic. Izdelujejo in si izmenjujejo animirane filmčke, fotografije in igre z deli teles.
  • “Once upon a time”: Učenci 2. i. z učiteljico Melito Langus Peterlin sodelujejo z učiteljico Ewelino Domarecka-Wilk iz Szkoła Podstawowa nr 1 w Rydułtowach, Rydultowy, Poljska. V projektu pišejo svoje knjige preko programa Storybird in ta način razvijajo bralno pismenost, bralno kulturo v svojem in tujem jeziku. Spoznavajo tudi navade poljskih učencev, si izmenjujejo novoletna voščila.
  • Seasons in my country: Skozi projekt Seasons in my Country so učenci 1. i z učiteljico Melito Langus Peterlin spoznavali letne čase v različnih državah. Spoznali so poimenovanja letnih časov in vremena v angleščini. Peli so pesmice, preko videoposnetkov in fotografij predstavili spremembe v naravi, opravila in navade svoje kulture v posameznem mesecu. Učenci so se povezovali in sodelovali s Scuola Primaria “Carlo Laurenti” v kraju Belgioioso, Italija in 32 Primary School of Patra, Grčija.
(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost