NIP Francoščina

Tedensko: 2 uri, letno: 70 ur

Na svetu skoraj 300 milijonov ljudi govori francosko. Francoščino govorijo v Evropi, Ameriki, Aziji in Afriki in je za kitajščino, angleščino, španščino ter arabščino peti najbolj govorjeni jezik na svetu. V 29 državah je francoščina uradni jezik, trenutno pa se je uči približno 132 milijonov ljudi. Francija je zaradi svojih naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti najbolj obiskana država na svetu. Francoščina kot neobvezni izbirni predmet je v osnovni šoli namenjena učencem 4.,5. in 6. razreda, ki se izvaja v obsegu dveh ur na teden.

 Pri pouku francoščine bomo spoznavali francoski jezik, francosko kulturo, Francijo, francosko hrano in znane osebnosti iz francoskega sveta. Učenci se bodo spoznali z izgovorjavo, besediščem, povezanim s predstavitvijo sebe, osnovnimi pozdravi, uro, deli dneva in opisom svojega dne, hrano in pijačo, barvami ter nekaj osnovnih slovničnih struktur (spreganje glagolov, člen, ujemanje pridevnikov…).

 Učenje francoščine poteka s pomočjo različnih tiskanih in spletnih gradiv in francoske glasbe in skozi različne aktivnosti.

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost