Klaviatura in računalnik

Število ur tedensko: 1
Letno število ur: 35 (32 ur – 9. razred)
Razred: 7., 8. in 9.

Na izbirni predmet so vabljeni vsi učenci, ki jih zanima spoznavanje klaviature, samostojno ustvarjanje glasbe in spoznavanje glasbenih programov za ustvarjanje glasbe. Učenci za obiskovanje ne potrebujejo posebnega predhodnega glasbeno-teoretičnega znanja, le voljo do igranja na klaviature, zanimanje za računalniške programe, potrpežljivost in kanček domišljije. Spoznavali bomo osnove igranja na klaviaturo ter obnovili in poglobili osnovna znanja glasbene teorije. Učenci se bodo na klaviaturo naučili izvajanja skladb različnih glasbenih zvrsti. Spoznavali bodo računalniške glasbene programe za ustvarjanje glasbe in samostojno ustvarjali svoje melodije, glasbene spremljave ter besedila. Ustvarjene skladbe se bomo naučili tudi izvajati (skupinsko ali individualno).

Po dogovoru lahko pouk izbirnega predmeta poteka tudi po sklopih, na primer dve šolski uri na dva tedna, zaradi lažje izvedbe.

Učenci bodo oceno pri tem predmetu pridobili na podlagi aktivnega dela med šolskim letom, naučenih skladb ter na podlagi ustvarjenih glasbenih izdelkov.

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost