Ni ga junaka v okolici Domžal, ki ne bi poznal hriba nad Mengšem. Pogosto je to prvi cilj najmlajših Cicipohodnikov. Pri koči na Gobavici je privlačen hlev s konji in … V koči pa vse, kar mora imeti prava planinska postojanka: topel čaj, vpisno knjigo ter žig. V neposredni bližini zaselka Potok, ki leži v severnem delu Šinkovega Turna, se v občini Mengeš nahaja bajer- tako imenovani Phliški bajer.

Zbrali se bomo v Grobljah pred kulturnim domom. Od tam v dobri uri prečkali Mengeško polje in Mengeš. Po jugozahodni makadamski cesti se bomo pričeli vzpenjati skozi gozd in pot nas bo vodila po mengeškem hribu Gobavica. Del poti bomo prehodili po tako imenovani »Funtkovi poti« in nato zavili proti Šinkovemu turnu do Phliškega bajerja, kjer bomo imeli malico iz nahrbtnika. Vračali se bomo po grebenski poti  na Mengeško kočo, kjer bomo imeli kratek postanek in nato pot nadaljevali po asfaltni cesti, kjer nas čaka lep razgled na sever in zahod – Kamniško-Savinjske Alpe, Karavanke, še bolj vidna pa bo ravan med Kamnikom in Kranjem.Pohod bomo zaključili na  parkirišču OŠ Mengeš.

Zbor in povratek: 

Zbrali se bomo v soboto, 16. 10. 2021, v Grobljah pred Kulturnim domom  ob 8.30. Na zborno mesto starši pripeljete udeležence pohoda.

Izlet bomo zaključili pred OŠ Mengeš okoli 13.30, kamor jih starši pridete iskat.

Vreme

Pohod bo tudi v primeru dežja. 

Obvezna oprema

Gojzarji, nahrbtnik, jakna, udobne dolge hlače, pulover, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, dežnik, dnevnik Mladega planinca (če ga imaš) in kakšen evro ali dva za priboljšek v koči.

Izlet je brezplačen

Prijave se zbirajo do četrtka, 14.10.2021 na elektronski naslov: angelina.bolta@guest.arnes.si ali pa na elektronski naslov mentoric na vaši šoli.

Prijava po e-mailu naj vsebuje: ime in priimek otroka, razred in ime OŠ, gsm starša.

Vodja izleta in informacije: Angelina Bolta (041 384854), mentor planinske skupine

Vabilo na planinski izlet – Mengeška koča in Phliški bajer

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost