Planetu Zemlja prijazna šola

Aktivnosti projekta Planetu Zemlja prijazna šola v šolskem letu 2017/18:

Koordinatorica: Jasna Zorenč

  1. ZELENO PERO (Jasna Zorenč in mag. Katarina Vodopivec Kolar): Nadarjeni učenci na okoljskem področju od 7. – 9. razreda bodo zbirali informacije, obdelovali okoljske podatke ter pripravili strokovni članek z okoljsko problematiko na temo VODA. Članek bodo potem dokončno oblikovali na šolskem tekmovanju, če bodo uspešni pa ga bodo na državnem še nadgradili.
  2. EKO BERI (Jasna Zorenč): Učenci bodo prebrali izbrano knjigo z okoljevarstveno vsebino ter o njej poročali, diskutirali ali izdelali nek izdelek, ki bo nadgradil vsebino knjige.

Aktivnosti projekta Planetu Zemlja prijazna šola v šolskem letu 2016/17:

1. ZELENO PERO (mag. Katarina Vodopivec Kolar)

  • Nadarjeni učenci od 7.−9. razreda na okoljskem področju bodo zbirali informacije ter obdelovali okoljske podatke ter pripravili strokovni članek z okoljsko problematiko. Članek bodo potem dokončno oblikovali na šolskem tekmovanju, če bodo uspešni pa ga bodo na državnem še nadgradili.
  • Šolsko tekmovanje: 19.1.2017, državno 23.3.2017, tema: TRAJNOSTNI TURIZEM.
  • podrobnosti: http://www.planet-zemlja.org/tekmovanja/zeleno-pero-201617/

2. EKO-GENERACIJA (mag. Katarina Vodopivec Kolar)

  • Učenci bodo pisali reportaže o ekodnevu in članke o drugih okoljskih temah, ki bodo objavljene na spletnem portalu eko-generecija: http://eko-generacija.org/

OBJAVLJENI ČLANKI O EKODNEVU

OKOLJE IN NAŠ NAČIN ŽIVLJENJA

Aktivnosti projekta Planetu Zemlja prijazna šola v šolskem letu 2014/15:

1. ZELENO PERO (mag. Katarina Vodopivec Kolar)
Nadarjeni učenci na okoljskem področju so zbirali informacije ter obdelovali okoljske podatke ter pripravili strokovni članek z okoljsko problematiko. Članek so dokončno oblikovali na šolskem tekmovanju, ki so jih na državnem še nadgradili.

2. EKOBERI (Mojca Kanduscher, OPB učiteljice, razredne učiteljice)
V sklopu naravoslovnega krožka bodo učenci spoznavali okoljsko literaturo, se ob njej pogovarjali o okoljskih temah ter pripravili kak izdelek (risba, plakat, …)

3. KARAVANA VARNE KEMIJE (Ada Švegelj)
Strokovnjaki iz področja kemije bodo pripravili strokovno predavanje v okviru pouka kemije in izbirnih predmetov iz področja kemije in okoljske vzgoje.

4. EKO GENERACIJA (mag. Katarina Vodopivec Kolar)
Učenci bodo objavljali aktualne okoljevarstvene prispevke.

planetu zemlja prijazna sola

Aktivnosti v šolskem letu 2013/2014:

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost